MENÜ

Benvenuti a

La cucina tradizionale italiana

Gusto autentico nel cuore di Budapest

Budapest szívében, a történelmi Budai Vár lábánál, a nyugodt Duna partjára néző hangulatos kis utcában bújik meg a Leon Osteria, ahol az olasz konyha autentikus ízei kelnek életre meghitt, bensőséges környezetben.
A hagyományos olasz receptekre épülő étlap minden egyes fogása a legkiválóbb alapanyagokból készül, hogy minden falattal egy kis kulináris utazásra repítsen Olaszország szívébe. Legyen szó egy laza ebédről vagy egy romantikus vacsoráról, a Leon Osteria egy felejthetetlen gasztronómiai élményt kínál – ahol az időtlen olasz ízek találkoznak Budapest ikonikus panorámájának varázsával.

Leon Osteria – Egy szelet Olaszország Budapest szívében.

Asztalfoglalás

A Séf

A Leon Osteria az olasz konyha autentikus ízvilágát hozza el egy varázslatos, bensőséges térbe, ahol az ételek nem csupán táplálnak, hanem történeteket mesélnek – a hagyományról, a szenvedélyről és az élet szeretetéről. Egy hely, ahol az érzékek találkoznak, és minden falat egy újabb fejezetet nyit meg az olasz gasztronómia élménykönyvében. A konyha élén Heiszler Olivér, a Leon Osteria Executive Chefje áll, aki páratlan szakmai múltjával és szenvedélyes kreativitásával életre kelti a klasszikus olasz ízeket. Több mint húsz éve kezdte pályafutását, és azóta bejárta a világot – tapasztalatokat gyűjtött Spanyolország baszk régiójában, Angliában, valamint itthon is számos elismert étteremben. 2016-ban Michelin-csillagot szerzett, az elmúlt években pedig tanácsadóként vett részt új gasztronómiai projektek indításában.

Olivér konyhája nem pusztán technikáról szól – minden tányér mögött ott rejlik a múlt iránti tisztelet, a friss alapanyagok iránti szenvedély, és a vágy, hogy visszahozza a nagymamák konyháinak meghitt, otthonos hangulatát. A tradicionális főzési technikák, a gondosan válogatott hozzávalók és a szeretetteljes odafigyelés minden egyes fogásban érezhető.

A Leon Osteria élménye nem csak egy étkezés – ez egy utazás. Egy érzés. Egy pillanat, amit meg kell élni. Gyere, és tapasztald meg te is! 

Egy falat Olaszország

A Leon Osteria nem csupán egy étterem – ez egy több érzékszervet is megérintő élmény, Olaszország lelkének egy szelete, amely a meleg vendégszeretettel és az egyszerű, gondosan elkészített fogások időtlen vonzerejével varázsolja el a látogatókat. Ami igazán különlegessé és autentikussá teszi a Leon Osteria-t, az a hagyományok iránti elkötelezettség. Az étlap minden egyes fogása mesél Olaszország gazdag kulináris örökségéről, friss, szezonális alapanyagok felhasználásával. Itt kelnek életre a "Nonna", az olasz nagymama, receptjei, ahol minden falat egy kapcsolat a múlt generációival. Az étkezés egyszerűsége maga az ereje is – friss tészták, szószok, ropogós húsok és ínycsiklandó sajtok – mindegyik szeretettel és szenvedéllyel készült, a kulináris örömök iránti elhivatottságból. És persze ott van az a varázslatos atmoszféra, amit csak úgy lehet leírni: természetes báj, amely minden pillanatot elvarázsol. A Leon Osteria-ban nem csupán étkezés zajlik; itt lelassulsz, hogy kiélvezhesd az ízeket, és átöleld Olaszország gazdag kulináris kultúráját. Az étel nem azért finom, mert elegáns, hanem azért, mert valódi – szeretettel készült, és jó társaságban osztozunk rajta.

Ez a Leon Osteria varázsa – az autentikus ízek, a hagyományok és a közös élmények harmóniája.
  • “Dolce far niente” – éld át a Leon Osteria hangulatát

    “Dolce far niente” olasz kifejezés szó szerint azt jelenti: „a semmittevés édessége”. Ez az élet élvezetéről, a céltalan pihenés öröméről szól – arról, amikor minden különösebb cél vagy sürgetés nélkül egyszerűen csak megéljük a pillanatot, és hagyjuk, hogy a nyugalom átjárjon.
    Ez a szemlélet a lassabb életritmus, a lelassulás és a tudatos kikapcsolódás ünneplése, amelyben nincs helye bűntudatnak – csak a jól megérdemelt pihenésnek és az élet apró örömeinek.

  • “Emelj fel!”

    A tiramisu, az egyik legkedveltebb olasz desszert, az 1960-as években született Észak-Olaszországban, a Veneto régióban. Bár pontos eredete körül máig zajlanak a viták, az egyik legismertebb történet szerint Treviso városában, egy étteremben alkotta meg először Roberto Linguanotto séf. Az édességet kávéval átitatott babapiskóta, lágy mascarponekrém, tojás, cukor és kakaópor rétegzésével készítette el.
    A „tiramisu” elnevezés olaszul azt jelenti: „emelj fel” vagy „dobj fel”, ami a kávé és a kakaó élénkítő, hangulatjavító hatására utal. Az idők során a tiramisu egész Olaszországban elterjedt, majd meghódította az egész világot, és mára a nemzetközi desszertkultúra egyik ikonikus fogásává vált.
    Egy falat Olaszország – elegancia, kávé és krémesség tökéletes harmóniában.

  • Egy kis spaghetti – etikett

    Az olaszok komolyan veszik a spagetti készítésének és fogyasztásánek tudományát – és bizony vannak szigorú “ne tedd” szabályok, amiket jobb, ha betartasz… főleg, ha életben akarsz maradni Olaszországban!

    Íme néhány halálos vétek, amitől bármelyik olasz sírva fakadna:

    • Sose törd félbe a spagettit!
      A spagetti hosszú, mert úgy az igazi – tördelni szentségtörés.
    • Ne használj kanalat a tekeréshez!
      Csak a villa – egy kis kézügyesség és gyakorlás kérdése.
    • Ne is gondolj rá, hogy késsel vágd fel!
      Ez nem steak. A spagetti megérdemli a tiszteletet.
    • Ketchup a tésztán? Mamma mia, ne!
      Ez az egyik legnagyobb bűn – a tészta friss paradicsomszószt kér, nem gyorséttermi szirupot.

    Szóval ha tisztelettel közelítesz a spagettihez, az olaszok örömmel fogadnak… de ha ketchupot húzol elő, jobb, ha tudsz gyorsan futni.

  • Ismered meg a “contemporary” pizza fogalmát

    A kortárs pizza messze túllépett az olasz hagyományokon – kreatív alapanyagok és technikák találkozása, amely a világ különböző ízvilágait ötvözi egyetlen tésztalapon. Így válik a pizza egy sokoldalú, folyamatosan megújuló kulináris vászonná, ahol az innováció és a gasztronómiai kísérletezés kap főszerepet.
    Válaszd ki a kedvencedet hosszú érlelésű, kortárs pizzáink közül – például egyik különlegességünket, amely füstölt provolával, pikáns kolbászhússal és krémes burgonyáva készül, vagy kóstold meg a mozzarella és szarvasgombás fondü harmonikus párosát!

Nyitvatartás

Hétfő - kedd

zárva

Szerda - szombat

12:00 - 22:00

Vasárnap

12:00 - 18:00

Cím

H-1013 Budapest, Lánchíd utca 7-9.

Kapcsolat

AsztalfoglalásAdatvédelmi nyilatkozat
Köszönjük érdeklődésed, kollégánk 24 órán belül felveszi Veled a kapcsolatot.
Bezárás